На сьогоднішній день ми можемо побудувати три основних графіки у програмі:

1.Графік швидкості:


2.Графік палива:


3.Графік температури:

Зрозуміло, що два останніх графіка доступні для об’єктів, оснащених датчиком палива та датчиком температури. Графік швидкості доступний для всіх об’єктів незалежно від комплектації.

Стандартно будь-який графік можна побудувати при запиті маршруту:

Треба відмітити необхідні графіки (Ctrl) при формуванні звіту:

Розглянемо вікно графіка та його комплектуючі. Як приклад взятий графік температури. Вікно графіка стандартно має такий вигляд:

Змінити масштаб графіка (розтягнути та сжати) можна за допомогою кнопок “+” та “-” у верхньому лівому кутку.

Кнопкою «1:1» виконується швидке повернення в початковий стан.

У заголовку вікна показаний весь діапазон графіка (у верхньому рядку) та діапазон екрану (в нижньому рядку).

По графіку переміщується курсор. При цьому у верхньому правому кутку відображається миттєве значення графіку та відповідний час.

Коли по запиту будуються декілька графіків, усі вони синхронізовані між собою. Тобто змінення положення курсору на одному графіку синхронно змінює курсор на другому графіку, тому кожна точка одного графіка точно відповідає точці другого графіка.

Крім цього, при побудові графіків разом з маршрутом усі графіки побудовані не тільки синхронно між собою, а й з маршрутом. Можна клацнути по будь-якій точці графіку та автоматично підсвититься відповідний рядок розкритого маршруту. Процес працює і в зворотньому напрямку – можливо будь-яку точку розкритого маршруту синхронізувати з графіком.

Це дає можливість при необхідності абсолютно точно визначити усі параметри об’єкта в будь-який момент часу – координати, швидкість, рівень палива, температуру. Усі ці моменти виражені на зображеннях:

Синхронізовані графіки палива та швидкості:


Синхронизировані графіки палива та швидкості з прив’язкою до маршруту: